The Passion
18 april 2019

Dordrecht vormt op 18 april, Witte Donderdag 2019, het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt deze avond tussen 20h30 een 22h30 live uitgezonden op NPO 1 en Radio 2.

Thema
Met het thema ‘Je bent niet alleen’ focust The Passion dit jaar extra op oprechte aandacht voor elkaar. Dit thema sluit aan bij aandacht die er is in de samenleving voor eenzaamheid en voor de talloze initiatieven om mensen, jong en oud, bij elkaar te brengen.

Meelopen met the Passion
Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven om mee te lopen met de processie. Natuurlijk ben je 18 april wel welkom langs de route en bij het eindpodium. Meer info volgt.

Informatie voor bezoekers en bewoners

Hoe lang nog tot the Passion

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

The Passion past naadloos bij de viering ‘Ode aan de Synode’, waarmee Dordrecht een half jaar lang de Synode van 400 jaar geleden herdenkt met een programma voor een breed publiek. Nu 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt ook bij The Passion voor een verhaal voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal dichtbij iedereen en ze verbinden ons allemaal rondom dit verhaal.

Voor de meest recente informatie over de route, deelnemende artiesten en andere informatie verwijzen we u graag naar de centrale website www.thepassion.nl.

Informatie voor bewoners van Dordrecht

De voorbereidingen zijn in volle gang en zoals u van de gemeente gewend bent ontvangen betrokken inwoners tijdig informatie over het evenement. Op deze website vindt u te zijner tijd aanvullende informatie. Heeft u een vraag of opmerking? Stuur dan een mail naar passion@dordrecht.nl .

Laatste nieuws

Inschrijven voor the Passion niet meer mogelijk

Op 22 januari startte de inschrijving voor het meelopen met de processie. Binnen een paar uur waren er al 1000 inschrijvingen en hiermee zit de processie vol. Je bent op 18 april natuurlijk welkom...

Wil jij meelopen met the Passion?

De organisatie van the Passion (Evangelische Omroep (EO) en KRO/NCRV) zijn voor dit televisiespektakel op zoek naar mensen die willen meelopen in de processie of het kruis...

Eerste beelden van the Passion in Dordrecht

Voorafgaand aan de officiële bekendmaking zijn er in en om de stad opnames gemaakt.  

The Passion komt naar Dordrecht

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden. De uitzending start om 20.30 uur via NPO 1 en...