Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden. De uitzending start om 20.30 uur via NPO 1 en op NPO Radio 2.

Burgemeester Wouter Kolff is dankbaar gastheer voor het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad, waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek hebben, voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

Met het thema ‘Je bent niet alleen’ focust The Passion dit jaar extra op oprechte aandacht voor elkaar. Dit thema sluit aan bij aandacht die er is in de samenleving voor eenzaamheid en voor de talloze initiatieven om mensen, jong en oud, bij elkaar te brengen.

The Passion past naadloos bij de viering ‘Ode aan de Synode’, waarmee Dordrecht een half jaar lang de Synode van 400 jaar geleden herdenkt met een programma voor een breed publiek. Nu 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt ook bij The Passion voor een verhaal voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal dichtbij iedereen en ze verbinden ons allemaal rondom dit verhaal.

In 2018 vond het evenement plaats in de Bijlmer met duizenden bezoekers en meer dan 3 miljoen kijkers thuis. The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De muzikale paasvertelling wordt live uitgezonden op donderdag 18 april 2019 om 20.30 uur op NPO1 en op NPO Radio 2.