Synode5D is een interactieve wandeling door Dordrecht zoals het er 400 jaar geleden uitzag ten tijde van de Synode. Via een app op telefoon of tablet kan men op 6 punten 360 graden rond kijken. Daarnaast kan naar eigen interesse en kennisniveau informatie worden opgevraagd over het dagelijks leven, handel, kunst & architectuur, politiek en natuurlijk de Synode zelf.

Er is een speciale kinderversie voor kinderen van groep 6 t/m 8. Door in de app/het digitale platform op het gele icoon te klikken ontmoet je Sijmen. Hij neemt je mee naar alle spannende plekjes in het Dordrecht van 400 jaar geleden. . Door in de app/het digitale platform op het gele icoon te klikken ontmoet je Sijmen. Hij neemt je mee naar alle spannende plekjes in het Dordrecht van 400 jaar geleden.

De wandeling is niet begeleid en kost niks. Voor de app is een telefoon of tablet nodig. De app is zowel verkrijgbaar in de play- en appstore. Via het digitale platform op www.synode5d.nl kan vooraf of naderhand dieper worden ingegaan op de diverse thema’s. Synode 5D is zowel in het Nederlands als Engels.

Synode 5D geeft aansluiting bij de vakken Economie, Engels, Geschiedenis, Godsdienst, (kunst)geschiedenis en Maatschappijleer Voor welke doelgroep is de activiteit geschikt?

• Primair onderwijs – Groep 6/7/8
• Voortgezet Onderwijs- Klas 1/2 – VMBO/HAVO/VWO, Klas 3/4 – VMBO/HAVO/VWO, Klas 5/6 – HAVO/VWO

Contactgegevens
Stichting Verborgen Stad
Mariëtte van der Elburg
06-42116096
info@stichtingverborgenstad.nl
www.synode5d.nl

30 november — 26 mei
00:00