Op 24 november is officiële opening van de expositie van de bekende Groningse schilder Henk Helmantel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Na grote exposities in binnen- en buitenland, zoals een overzichtstentoonstellingen in het Chimei Museum in Taiwan en in Museum Gouda, is van november 2018 tot mei 2019 een beperkt deel van zijn oeuvre te zien in de Grote Kerk van Dordrecht.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart zal vanaf 13:30uur met bewerkingen van liederen uit de tijd van de Synode iedereen attenderen op de bijeenkomst. De openingshandeling zal worden verricht door de geboren Dordtenaar, René Paas, thans Commissaris van de Koning van Groningen. Mevrouw Annabel Dijkema, conservator van museum Catharijneconvent, zal het werk van Helmantel in kunsthistorisch perspectief plaatsen.

Ook Henk Helmantel zelf zal het woord voeren. Het geheel wordt afgewisseld met passende muziek door stadsorganist Cor Ardesch. Na het officiële gedeelte bestaat de gelegenheid de expositie te bekijken onder het genot van een hapje en drankje.

Programma
13:30-14:00h Inloop tijdens torenmuziek van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart
14:00-15:00h Officiëel openingsprogramma met voordrachten van mr drs F.J. Paas, drs A. Dijkema en H. Helmantel, afgewisseld met orgelmuziek van stadsorganist Cor Ardesch
15:00-16:00h bezichtiging expositie

De expositie wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht, in samenwerking met de Grote Kerk Dordrecht. Voor meer informatie en contactgegevens van de kunstenaar leest u verder op https://www.henkhelmantel.nl

24 november
13:30

Grote Kerk Dordrecht