De opening voor genodigden vindt om 18.30 uur plaats in de Augustijnenkerk. De koning zal via de ingang aan de Voorstraat arriveren. Het (besloten) programma is via een live-stream op de Facebook-pagina van het Dordrechts Museum te volgen. Maar ook  deels live te volgen bij Blauw Bloed vanaf 19.40u op NPO 2.

Na het programma (omstreeks 19:00 uur) verlaten de gasten de Augustijnenkerk en zet de Koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert.

Vervolgens wandelt de koning met gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. Daar opent hij de tentoonstelling Werk, bid & bewonder – Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme – door een bijzondere bijbel neer te leggen bij de koninklijke bijbels die onderdeel zijn van de expositie.

De route is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur zal de koning vertrekken vanuit het Dordrechts Museum.

10 november
18:30

Augustijnenkerk