Poëziemarathon 30 jaar C. Budding(h’)-Prijs winnaars
Prijs voor een kaartje: € 23,50 inclusief consumptie

Kunstmin in Dordrecht presenteert zaterdag 24 november in Schouwburg Kunstmin het eenmalige festival Budding(h’) Poets, waarin alle dertig dichters die de afgelopen 30 jaar sinds 1988 de C. Buddingh’-Prijs ontvingen acte de présence geven. Hiermee viert Kunstmin de staat van de Nederlandse taal- en poëziekunst.

De prijswinnaars laten live tussen 12 en 23 uur ’s fragmenten horen uit hun prijswinnende bundel en hun recente werk. Literaire zwaargewichten zoals Anna Enquist, Joke van Leeuwen en Ilja Leonard Pfeiffer wisselen af met aanstormende dichthelden als Marieke Rijneveld, Lieke Marsman en Radna Fabias e.v.a.

Tijdens deze unieke eendaagse poëziemanifestatie praten de dichters ook met spraakmakende interviewers over de taal die zij willen uitdragen. Dertig jaar taalvernieuwing wordt daarmee in één festival dag glashelder en de bezoeker zal merken over welke rijke diversiteit de recente Nederlandse taal- en dichtkunst beschikt.

Kunstmin staat de hele dag in het teken van poëzie. Naast de spectaculaire marathonlezing met nagenoeg alle C. Buddingh’-Prijswinnaars vinden extra programma’s plaats.

Buddingh’-prijs

Sinds 1988 is er de jaarlijkse uitreiking van de C. Buddingh’-Prijs voor het beste poëziedebuut op het Poetry International Festival. Sindsdien ontvingen 30 Nederlandse dichters deze prijs. Budding(h’) Poets is een co-productie van Kunstmin met Poetry International en het Buddingh’ Genootschap. Met dank aan Centrale Bibliotheek AanZet.

Schouwburg Kunstmin
Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht
Bestel hier je tickets.
https://www.facebook.com/schouwburgkunstmin/
https://www.instagram.com/kunstmin/

24 november
12:00

Schouwburg Kunstmin