Dordrecht Street Art, 18 dagen beraad

In navolging van de vorige Mijlpaal zullen ook tijdens de Ode aan de Synode weer thematische muurschilderingen worden gemaakt. Kale en vaak lelijke muren worden op deze manier prachtig aangekleed.

Vanuit het thema Ode aan Synode krijgen gerenommeerde kunstenaars de opdracht deze gebeurtenis naar eigen inzicht te verbeelden. De komende maanden zal in en om het centrum van Dordrecht een serie imposante kunstwerken verschijnen van onder andere Joram Roukes (USA/NL), Lucia Alonso (ES) en Ton Kraayeveld. Geïnspireerd op de drie thema’s van de Synode viering maken zij hedendaagse vertalingen van de Synode en haar betekenis.

Eerste onthulling op 14/11

Ton Kraayeveld legt de laatste hand aan de muurschildering bij het Energiehuis. Woensdag 14 november om 17u is de onthulling.

Uiteindelijk vormen zo’n vier schilderingen op drie locaties een tastbare tijdslijn. Een route verbindt de schilderingen waarbij informatie over de locatie, inhoud en kunstenaar online en offline is ingesloten aan de hand van informatieborden, routefolders, website en rondleidingen.

Meer informatie over Stichting Dordrecht Street Art:
Website
Facebook
Instagram

14 november — 12 mei
00:00

Dordrecht Centrum