Dagje Dordrecht

Grote Kerk Dordrecht

Individueel dagarrangement verkrijgbaar aan de VVV-balie van intree Dordrecht | VVV voor € 36,50 per persoon

Koffie met gebak bij Konditorei Van der Sterre:
Uw dag begint met een kopje koffie of thee en een heerlijk synode gebakje. Dit slagroom cake gebakje met rode vruchten cremeux is speciaal door Banketbakkerij Van der Sterre bedacht voor de viering van 400 jaar Synode.

Dordrechts Museum:
Na de koffie is het tijd om aan de hand van de een stadswandeling op pad te gaan en kennis te maken met de rijke geschiedenis van Dordrecht. Al snel brengt de wandeling u bij het Dordrechts Museum. In dit museum vindt u naast de vaste collectie van 6 eeuwen schilderkunst nu ook de tentoonstelling Werk, bid en bewonder. Deze tentoonstelling laat de relatie tussen Calvinisme en kunst in de brede context zien.

Het Hof van Nederland:
Wanneer u na het Dordrechts Museum uw wandelroute vervolgt, passeert u niet veel verder Het Hof van Nederland. In dit voormalig Augustijnenklooster maakt u kennis met enkele belangrijke gebeurtenissen uit de historie van Dordrecht en de betekenis daarvan voor Nederland. Uiteraard is hier ook uitgebreid aandacht besteed aan de Synode die werd gehouden van november 1618 tot mei 1619.

Dordts Genoegen:
Het is even tijd om bij te komen en plaats te nemen bij Grand-Café Dordts Genoegen. Bij dit Grand-Café, met terras op het plein, kiest u zelf uit het assortiment luxe belegde broodjes inclusief een kopje koffie of thee of glas melk naar keuze.

Grote Kerk:
Na de lunch begint u aan de wandeling door het historisch havengebied van Dordrecht. Deze wandeling brengt u aan het einde van het havengebied bij het meest markante gebouw van Dordrecht; de Grote Kerk. In deze kerk met opvallende stompe toren is er een compacte tentoonstelling van de meester van de fijnschilderkunst Henk Helmantel. Als Ode aan de Synode maakt Helmantel een ’Synode-werk’ van en in de Grote Kerk van Dordrecht.

Informatie:
VVV Zuid-Holland Zuid, Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht
Telefoonnummer 0900-4636888. E-mail: info@vvvzhz.nl

Nachtje Synode in Dordrecht

Het Hof van Nederland

Het 2-daagse arrangement omvat:

  • Overnachting in een Chambre de Luxe in Bellevue Groothoofd Hotel Culinair inclusief ontbijt
  • Toegang Dordrechts Museum met tentoonstelling Werk, bid & bewonder
  • Toegang Het Hof van Nederland
  • Toegang tot de Grote Kerk inclusief tentoonstelling Henk Helmantel
  • Wandelroute

Bellevue Groothoofd Hotel Culinair:
Dit hotel heeft het mooiste uitzicht van Dordrecht, gelegen op de plek waar drie rivieren samenkomen. U overnacht in een Chambre de Luxe voor 2 personen op de tweede of derde verdieping met uitzicht over het water. ’s Ochtends geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet in Restaurant Blanc.

Dordrechts Museum:
In dit museum vindt u, naast de vaste collectie van 6 eeuwen schilderkunst, in het kader van de viering van 400 jaar Synode de tentoonstelling Werk, bid en bewonder. Deze tentoonstelling laat de relatie tussen Calvinisme en kunst in de brede context zien.

Het Hof van Nederland:
In een voormalig Augustijnenklooster maakt u kennis met enkele belangrijke gebeurtenissen uit de historie van Dordrecht en de betekenis daarvan voor Nederland. Uiteraard is hier ook uitgebreid aandacht besteed aan de Synode die werd gehouden van november 1618 tot mei 1619.

Grote Kerk:
In het meest markante gebouw van Dordrecht, de Grote Kerk, is er een compacte tentoonstelling van de meester van de fijnschilderkunst Henk Helmantel. Als Ode aan de Synode maakt Helmantel een ’Synode-werk’ van en in de Grote Kerk van Dordrecht.

Wandelroute:
Met onze wandelrouteboekje maakt u kennis met de historische binnenstad van Dordrecht Het boekje bevat een routekaartje en -beschrijving. Langs de route liggen de mooiste monumenten en karakteristieke plekjes zoals het Groothoofd, de Grote Kerk, het Stadhuis en het Arend Maartenshofje.

De prijs voor dit arrangement is € 109,95 per persoon
De verlengingsnacht is € 91,50 per persoon
De prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag

Boekingen:
VVV Zuid-Holland Zuid Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht
Telefoon 0900-463 68 88
E-mail: info@vvvzhz.nl

Het arrangement is te reserveren van woensdag tot en met zondag van 24 november 2018 tot en met 26 mei 2019.