Op woensdag 23 januari is de Kindersynode van start gegaan met de feestelijke première van de animatiefilm Sanne’s Synode in het Onderwijsmuseum. De Kindersynode is één van de projecten die georganiseerd wordt in het kader van het 400-jarig jubileum van de Synode van Dordrecht.

Over Sanne’s Synode
Wim Goossens en Jan Stroeve maakten een korte, deels geanimeerde film: Sanne’s Synode. Dit even spannende als wonderlijke verhaal leidt de kijker naar een viertal vragen rond religie en identiteit, die in de klas kunnen worden besproken. De animatiefilm maakt deel uit van de Kindersynode workshop in het Onderwijsmuseum en kan los ingezet worden. In aansluiting hierop kunnen leerlingen met de interactieve Synode 5d app van Stichting de Verborgen Stad met Sijmen uit de film Sanne’s Synode de historische stad ontdekken en komt de geschiedenis tot leven.

Sanne’s Synode
Sanne moet voor school een kijkdoos maken met als thema ‘de geschiedenis van Dordrecht’. Wanneer een van de door haar uitgeknipte figuren tot leven komt, wordt Sanne 400 jaar het verleden ingetrokken en komt zij terecht in het Dordrecht ten tijde van de Dordtse Synode. Wat op school een saai geschiedenislesje leek blijkt in deze magische kijkdoos een spannend verhaal te zijn, vol complotten en achtervolgingen.