Een wandeling van Kinderdijk naar Dordrecht Korte
Zes kunstenaars wandelen in het spoor van de synodedeelnemers en komen na vele kilometers aan in Dordrecht. De laatste dag, op 11 november, kan u met ze meelopen. Ze lopen deze dag van Kinderdijk naar Dordrecht. Een route van ongeveer 16 kilometer.

Tosca Niterink, Anita Janssen, Yvo van der Vat, Selwyn Slop, Masja Ottenheim en Marco van Schaardenburgh hebben dan al enkele honderden kilometers in hun benen zitten en vertellen u tijdens deze laatste wandeling over de ervaringen die zij hebben opgedaan.

Zij lopen de routes van enkele Synodedeelnemers die destijds, in 1618 ook naar Dordrecht zijn gereisd. Vanuit Kopenhagen, Basel, Londen en Edinburgh zoeken de kunstenaars naar sporen uit het verleden.

De laatste wandeling van de zes wandelaars gaat van Krimpen aan den IJssel naar Alblasserdam. Vanaf Alblasserdam nemen we de boot (Dordrecht blijft tenslotte een eiland). De wandeling start om 11:35 vanaf de waterbushalte Krimpen aan den IJssel en loopt van de polders van de Krimpenerwaard, door Krimpen aan den Lek naar de pont Krimpen aan den Lek. Daar varen we over naar Kinderdijk en lopen via de molens van Kinderdijk naar de waterbushalte Alblasserdam. We willen de boot van 15:35 nemen van Alblasserdam naar Dordrecht.

Wandel mee en hoor de verhalen van de synode-wandelaars uit de eerste hand. Aansluitend is er om 16:00 een afsluitende borrel in Pictura met muziek van het Boerensyndicaat.

Hier kunnen de wandelaars eindelijk hun rugzak afdoen, de blaren verzorgen en een schouderklopje in ontvangst nemen. De drankjes zijn voor eigen kosten. Wij zorgen voor de kaasblokjes, augurkjes en zilveruitjes (met een vlaggetje) en de zes wandelaars vertellen kort iets over hun ervaringen.

Pictura vindt u op de Voorstraat 190 te Dordrecht.

Meer informatie vindt u op de website https://AlsikmaarinDordt.com. U kunt zich hier ook aanmelden. Hier vindt u ook de meest actuele informatie.

11 november
11:10

Teekengenootschap Pictura

Meld je direct aan