Van 26 oktober tot en met 24 november exposeert een 40-tal kunstenaars uit het hele land in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Dan is er de derde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is ‘Van Letter tot Leven’.

Het Platform Kerk en Kunst en de Wilhelminakerk spelen met dit thema volledig in op de actualiteit in Dordt. Tijdens de internationale synode van Dordrecht in 1618 viel het besluit om de Bijbel te vertalen uit de grondtekst naar het Nederlands van toen. Dat maakte de Bijbel verstaanbaar. De expositie nu sluit aan bij de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode.

Vanaf november 2018 zal de stad Dordrecht daar uitgebreid bij stil staan. ,,Na exposities in Apeldoorn en Zwolle en symposia in Doorn, Amsterdam en Culemborg vinden wij dat de komende expositie helemaal in Dordrecht thuis hoort”, zo zegt de voorzitter van het Platform Kerk en Kunst, Roel Ottow. Ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk in Dordrecht, die een maand gastvrijheid biedt aan de manifestatie, is blij met de komst van de kunstenaars. ,,De verbeeldingskracht van hedendaagse kunstenaars heeft ons veel te zeggen in het omgaan met het Woord. Vaak werkt die als een opening, een ander gezichtspunt, om in gesprek te gaan over wat wezenlijk is voor vandaag en morgen.”

Vrije toegang van woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur.

Organisatie:
Platform Kerk & Kunst

Locatie:
Wilhelminakerk (Blekersdijk 41) te Dordrecht
Website

Daarbij wordt rondom de expositie nog veel meer georganiseerd: er zijn lezingen, vespers, muziekoptredens en voor scholen rondleidingen en lesbrieven. Alle activiteiten vinden plaats in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41, Dordrecht (tenzij anders vermeld). Toegang vrij. Zie platformkerkenkunst.nl voor meer informatie.
Van harte welkom!

wo. 7 nov Vesper bij kunstwerk ds. Michiel de Zeeuw, 19.30 u.
vr. 9 nov Beeldmeditatie met groepsgesprek Jolien van Braak, theologe
en kunsthistorica, 15.00 u.
za. 10 nov Repetitie voor Bachcantatedienst, (BWV 94 ‘Was frag’ich nach der
Welt), 12.00 u
zo. 11 nov Bachcantatedienst, (BWV 94 ‘Was frag’ich nach der Welt), 10.00 u.
wo. 14 nov Lezing Hannelieke van de Beek: ‘Woorden van leven’, 19.45 u.
za. 17 nov Workshop, zie website voor nadere informatie, 15.00 u.
zo. 18 nov Lezing Aniko Ouweneel, cultuurhistorica: ‘Internationale
pelgrimage route met beeldende kunst’, 15.00 u.
wo. 21 nov Vesper bij kunstwerk voorganger ds. Kees Streefkerk, 19.30 u.
do. 22 nov Workshop, zie website voor nadere informatie, 15.00 u.

26 oktober — 24 november
13:30

Wilhelminakerk