Tijdens Ode aan de Synode exposeert de bekende Groningse schilder Henk Helmantel in de Grote Kerk Dordrecht. Hij maakte vier nieuwe werken voor de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode en exposeert een beperkt deel van zijn zeer omvangrijke oeuvre.

Henk Helmantel
Henk Helmantel (1945) wordt gezien als één van de belangrijkste representanten van het hedendaags realisme. Met name de dramatische licht-donkercontrasten, zoals ook te zien bij de zeventiende-eeuwse meesters, kenmerken de schilderijen van Helmantel. Zijn werk vindt in brede kring grote waardering.

Exclusieve rondleiding
In de maanden maart, april en mei zullen rondleidingen worden verzorgd, waarbij de tentoonstelling van Helmantel en de Grote Kerk zelf ruim aandacht zullen krijgen. Allereerst zal kunsthistoricus Hans van Rossum toelichting geven op het werk van Helmantel. Na een korte koffie en theepauze zal het vervolg van de rondleiding in het teken staan van de Grote Kerk.

Praktische informatie
De mogelijkheid tot deelname aan deze bijzondere rondleiding is beperkt. De rondleiding start om 13:30 en is rond 15:15h afgelopen. Het tarief voor deelname aan deze rondleiding bedraagt € 5,00 per persoon. Bij de prijs is een consumptie inbegrepen.

De rondleidingen vinden plaats op de volgende data:
7 maart – 21 maart – 4 april – 25 april – 9 mei – 23 mei