Op donderdagavond 15 november treden Gerard de Wit, kistorgel/ hoofdorgel en Johanneke de Wit, blokfluit op in de eeuwenoude Augustijnenkerk te Dordrecht.

U hoort tijdens dit vrij toegankelijke concert schitterende muziek uit de tijd van de Synode. Het echtpaar Gerard en Johanneke hebben deze muziek speciaal voor vanavond uitgezocht en ingestudeerd. Het belooft een unieke avond te worden. Het concert wordt in het kader van de herdenking 400 jaar Synode georganiseerd.

Al jaren is Gerard volop actief in het uitvoeren en promoten van barokmuziek. Nog voor de afronding van zijn studies richtte hij een kamerkoor op met in het bijzonder aandacht voor het zeventiende en achttiende-eeuws repertoire. Sinds de oprichting van het barokorkest Dutch Baroque Orchestra in 2014, heeft dit kamerkoor de naam Dutch Baroque Vocal Consort. Gerard is artistiek leider van Stichting Dutch Baroque. Gerard en Johanneke treden ook vaak samen op om hun grote passie uit te oefenen.

Het concert begint om 20:15 uur en de toegang is vrij. Na afloop wordt aan de bezoekers een hapje en drankje aangeboden in de kerk.

De Augustijnenkerk bevindt zich aan de Voorstraat 216 te Dordrecht. Allen hartelijk welkom.

Adres:
Augustijnenkerk
Voorstraat 216
3311 ET Dordrecht

15 november
20:15

Augustijnenkerk