Hullie Delfts Blauw, wij de Dordtse Rooje – zomaar één van de inzendingen op www.detegelvandordt.nl. De zoektocht naar dé Dordtse tegelwijsheid is in volle gang. Daarom staat Koffie met… op vrijdag 22 februari in het teken van dit bijzondere Synode-project. Projectleider Tjarco van Raalte is te gast en vertelt er alles over. Meer weten of inspiratie opdoen voor een eigen tegel? Kom langs en schuif van 10.30 tot 12.00 uur aan in de Stadsbibliotheek. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Tegel van Dordt is in het leven geroepen, omdat precies 400 jaar geleden de Dordtse Synode plaatsvond. 400 jaar later gaan we op zoek naar de taal van nu. Wat zijn de spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegden die Dordtenaren in 2018 nog steeds gebruiken of een nieuw leven in hebben geroepen? De Tegel van Dordt is een 180 dagen durende zoektocht naar dé Tegelwijsheid van Dordrecht. Dit hoeft geen Dordts te zijn en zelfs geen Nederlands, zolang Dordtenaren zich maar in de boodschap kunnen vinden (en het op een Dordtse Rooje tegel past: detail!).

Tot 1 april 2019 kan iedereen zijn of haar spreuken, wijsheden of motto’s delen op www.detegelvandordt.nl. Tot deze datum kan er ook geliket en gedeeld worden en in april gaan we stemmen. Het publiek bepaalt samen met een deskundige jury de winnende tegels. Deze zullen in mei 2019 worden vereeuwigd op een centrale plek in de binnenstad. En ontstaat de Dordtse Rooje: een nieuw monument voor onze stad, gecreëerd én gekozen door de bewoners.

De Bibliotheek AanZet
Groenmarkt 153
3311 BD Dordrecht
Tel. 078 620 55 00

22 februari
10:30

Stadsbibliotheek Dordrecht