Inhoud activiteit:
Wie waren de calvinisten in de Gouden Eeuw en in de eeuwen daarna? Dat verhaal wordt verteld door middel van unieke en bijzondere kunstwerken en historische objecten in de tentoonstelling ‘Werk, bid en bewonder – Een nieuwe kijk op kunst & calvinisme’ in het Dordrechts Museum. Ook voor scholen is deze tentoonstelling zeker een bezoek waard. Het onderwijsprogramma ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ gaat niet alleen over kunst en calvinisme maar ook over identiteit, imago en vooroordelen. Met een tablet lopen de leerlingen door de tentoonstelling waar ze informatie verzamelen en opdrachten uitvoeren. Onderweg ‘chatten’ ze met een personage uit de 17e eeuw. De figuur uit het verleden laat zien hoe het calvinisme ons dagelijks leven beïnvloed heeft en daagt de leerlingen uit na te denken over hun eigen identiteit.

In overleg is maatwerk bespreekbaar. Zo is er op vijf minuten loopafstand – in Het Hof Van Nederland – tegelijkertijd een bijbeltentoonstelling te zien over de mooiste Statenbijbels. Daarnaast is er op het plein een levensgrote robotarm van Matthias Gommel 24 x 7 bezig met het herschrijven van de Statenbijbel. Wie op zoek is naar een dagvullend programma kan deze exposities combineren met een wandeling door Dordrecht en eventueel een bezoek aan de Grote Kerk.

Voor wie is het?
Deze activiteit is geschikt voor scholieren uit het primair onderwijs – Groep 6/7/8 en  het voortgezet Onderwijs Klas 1/2 – VMBO/HAVO/VWO, Klas 3/4 – VMBO/HAVO/VWO, Klas 5/6 – HAVO/VWO en geeft aansluiting op de vakken maatschappijleer, geschiedenis, burgerschap en godsdienst. Per sessie kunnen er maximaal 30 leerlingen deelnemen.

Wanneer kan het?

  • Tot en met 24 mei 2019;
  • Dinsdag tot en met vrijdag tussen 11 tot 17 uur;
  • Tijdsduur 90 minuten;
  • Bij voorkeur minimaal twee weken van te voren aanvragen.

Kosten voor scholen
Wat zijn de kosten per activiteit: €60 per 15 leerlingen, t/m 18 jaar gratis entree tot het museum. Betalen met Cultuurkaart is mogelijk.

Locatie:
Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
www.dordrechtsmuseum.nl

Contactgegevens
U kunt met onderstaand contactpersoon contact opnemen om de mogelijkheden, data en overige vragen door te nemen
Dordrechts Museum
Mw. N. Schuurmans
078 7705217
educatie@dordrecht.nl

7 januari — 24 mei
11:00

Dordrechts Museum