Indoor festival De Uitdaging presenteert een unieke combinatie van muziek, theater, talentontwikkeling, dans en spoken-word! Door het diverse programma word je in iedere zaal verrast door nieuw talent en unieke samenwerkingen. Ontdekken, dansen, luisteren en moshen gegarandeerd.

▸ Winne: Precies tien jaar geleden verscheen Winne letterlijk uit het niets. Hij lekte de track ‘Top 3 MC’ en zette zichzelf direct in de spotlights. Na de release van zijn debuutalbum en de succesvolle samenwerking met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon is Winne terug met het nieuwe album ‘Oprecht DoorZee’.

▸ Next Generation Speaks: Dit project daagt jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen. De deelnemers hebben gewerkt aan voice, power, identity en imagination. Het resultaat wordt gedeeld tijdens de eindpresentatie op dit festival.

▸ Jouw Band Mijn Band: Geïnspireerd door de RTL4 hitserie Jouw Vrouw, Mijn Vrouw combineert dit project van de Popcentrale diverse muzikanten. Bandleden gaan ‘vreemd’ met bandleden van andere bands! Tijdens De Uitdaging ontknoopt dit zich in een wervelende band-estafette.

▸ Insula College Theater en ToBe Jeugdtheaterschool: Twee theatergroepen van ToBe en drie theatergroepen van de Insula College Theaterleerlijn gaan in op de thema’s die werden besproken tijdens de Synode. Met als centrale vraag : ‘Heeft de mens een vrije wil?’. Verwacht vijf korte voorstellingen in estafettevorm.

▸ Guerilla Dance Act: ToBe dansers bestormen het Energiehuis met een korte pop-up dance act op een onverwachte plek. Jonge dansers gaan met een choreograaf de uitdaging aan om binnen vijf lessen de choreografie te maken.

▸ Stiratura Kwartet: Jonge muzikanten van het Drechtsteden Jeugdorkest betreden als strijkkwartet Stiratura Kwartet het podium.

De Uitdaging is een samenwerking tussen Energiehuis partners Bibelot, Popcentrale en ToBe in het kader van ‘Ode Aan De Synode’.

 

24 mei
18:30

Energiehuis

Meer info