Er zijn speciale stadswandeling in het kader van de Synode. Naast de wandelingen is er ook een Synode rondleiding met proeverij bij de Stadsbrouwerij, ze maken een Synode bier conform een speciaal recept. De rondleiding is iedere 1e, de 2e en de laatste zaterdag van de maand.

De aanvangstijden zijn: 13.00 uur (tot 14.30 uur) en 15.30 (tot 17.00 uur). De kosten zijn euro 10,- per persoon. Per rondleiding maximaal 15 personen. Reserveren is niet mogelijk: vol is vol.

Wandelfolder

Bezoekers kunnen op verschillende plaatsten in de stad (o.a. bij VVV en de musea) een gratis plattegrond met stadswandeling meenemen om zelf op pad te gaan. U kunt de plattegrond ook openen of downloaden via deze link.

De route in deze folder neemt je mee langs de belangrijkste plaatsen die aan de Synode herinneren. In een korte toelichting kom je meer te weten over de Synode en de gevolgen voor de stad.

U vindt Intree Dordrecht I VVV op slechts 5 minuten lopen vanaf het station, het adres is Spuiboulevard 99. Voor meer informatie kunt u bellen met 0900-46 36 888 (€1,- p.g).

Grote Kerk Dordrecht

Synode wandeling via het Gilde Dordrecht en het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof

Tijdens Ode aan de Synode bieden het Gilde Dordrecht en het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof tweewekelijks een bijzondere Synode wandeling aan voor geïnteresseerden. Inclusief een informatieve presentatie op het Augustijnenhof duurt de wandeling ongeveer twee uur en gaat langs belangrijke locaties van de Dordtse Synode. De wandeling staat gepland op de volgende data: 16 november, 1 december, 14 december, 11 januari, 26 januari, 8 februari, 23 februari, 8 maart, 23 maart, 5 april, 20 april en 3 mei 2019.

De kosten zijn € 5,- per persoon. Voor meer informatie en reservering: www.augustijnenhof.nl/synode.

Augustijnenhof

Synode 5D: reconstructie historisch Dordrecht ten tijde van de Synode 1618/19

Altijd al willen tijdreizen? Beleef nu het Dordrecht van 400 jaar geleden.

Synode 5D laat in een hoog-realistische virtuele omgeving zien hoe de stad er in 1618 tijdens de Synode uitzag. Vanaf 10 november kun je op zes plekken in een 3D-omgeving 360˚ rond kijken, met telefoon of tablet, of thuis achter de pc. De virtuele omgeving biedt ook historisch correcte informatie over kunst, cultuur en het dagelijks leven tijdens de Synode. Een ware belevenis voor jong en oud. De route start bij de Groothoofdpoort en staat aangegeven op bovengenoemde wandelfolder. Ontdek het Dordrecht van 1618 en ga naar het digitale platform op www.synode5d.nl of download de gratis app (NL en ENG).

Synode 5d

Synode wandeling via de VVV

De VVV Dordrecht organiseert op enkele woensdagochtenden een stadswandeling in het kader van 400 jaar Synode. Deze staan gepland op 14 november, 12 december, 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april, 17 april, 8 mei en 15 mei. De start is om 11.00 uur vanaf intree Dordrecht | VVV, Spuiboulevard 99. De kosten zijn € 5,- per persoon. Aanmelden kan vooraf via info@vvvzhz.nl of op de dag zelf.

Naast deze stadswandeling organiseert de VVV Dordrecht in het kader van de Synode ook nog een dagtocht voor groepen en biedt voor individueel bezoek arrangementen aan voor dagtochten, ook met overnachting. Kijk op www.vvvdordrecht.nl voor meer informatie of bel 0900-4636888.

Synode_wandeling